“Add To Interest” Supaya Terima Updates

Semenjak Facebook memperkenalkan ruang pengiklanan di bahagian homepage, kini status update dari fanpage sudah jarang-jarang keluar di muka depan Facebook fans kita.

Ini kerana, status update tidak berbayar tidak diberi keutamaan lagi oleh Facebook.

Untuk terus muncul di ruang news feed atau wall fans anda, semuanya menjadi sukar pada masa hadapan. Pendek kata, NO MENEY, NO TALK.

Buat masa ini, untuk memastikan supaya fans kita tidak terlepas status update dari kita (fanpage), mereka mestilah add to interest lists. Itu penting.

facebook add to interest list

Jujurnya, saya tidak berapa setuju dengan cara Facebook memaksimakan keuntungannya dengan meletakkan iklan merata-rata sangat. Facebook kan dah kaya dah. Ruang sidebar, header atau footer tu lagi banyak dan luas dibandingkan dengan ruang wall kita. Tolonglah jangan penuhkan ruangan wall dengan iklan, kasihan kami pengguna Facebook dan juga admin Fanpage.

Ingatkah anda sebab utama ramai dikalangan kita berhenti menggunakan Friendster dan MySpace? Jangan hairan jika perkara sama berlaku kepada Facebook dan kita kemudian berpindah ke LinkedIn ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>